Vad är teman? [Wordpress]

Vad är teman? [WordPress]

thumb_teman

teman

Vad är teman?

Du kanske har hört ordet nämnas i samband med prat om WordPress, men om man inte vet vad det betyder har man ingen nytta av informationen!
Man kan säga att ett tema är som en färdig layout som du applicerar på din hemsida. Dvs ditt tema bestämmer var allting ska ligga. Temat kan tex berätta för datorn att vi vill ha två kolumner på vår hemsida, en bred för brödtexten och så en smal för länkar. Och den kan bestämma att vi vill ha den smala kolumnen till vänster.

En bra grej är att det finns supermånga teman till WordPress! Och många av dom är helt gratis att använda. Andra teman kostar en slant, men det kan det vara värt om man hittat ett tema som stämmer in exakt på det man vill ha. Trots allt är ju hemsidan ens ansikte utåt och då vill man ju helst att det ska se så bra ut som möjligt.

När du väljer tema är det bra att tänka på att layouten fungerar på hela sidan, dvs att den har alla de funktioner som man vill ha på både startsida och undersidor. Temorna skiljer sig nämligen från varandra genom att de är olika uppbyggda och innehåller olika funktioner. De kan också hålla olika kvalitet, detta för att det är olika personer som skapat dem.

Prova att söka på ”Wordpress themes” för att komma igång!