Tjäna pengar med hjälp av Internet!

Tjäna pengar med hjälp av Internet!

sälj mer

thumb_saljmer

I takt med att vi blir mer och mer digitaliserade börjar fler och fler företagare att snegla mot Internet. Du kanske just ska ta dina första digitala steg eller så kanske du redan varit igång länge. För vissa branscher känns Internet som en självklar plats att finnas på medan det för andra inte är lika självklart hur man kan utnyttja Internet till sin fördel.

Förutom att Internet är jättebra för marknadsföring och nätverkande så finns det olika sätt att tjäna pengar på direkt! Här nedan har jag listat några av dem

 

Webbshop
Om du arbetar med fysiska varor idag är steget att starta en butik online inte så långt bort. Många butiker kompletterar idag sin fysiska butik med en webbshop som har fördelen att ha öppet dygnet runt och inte heller behöver vara bemannad på samma sätt som en fysisk butik. Andra butiker har satsat helt på nätet och på detta sätt sparat in på dyra lokalhyror.
Att sätta upp en webbshop kan idag vara helt gratis!

Här finns en artikel om just det

 

Sälj dina tjänster
Tjänstesektorn på nätet blir allt större. Idag kan vi anställa en sekreterare i Kina för en billig peng. Eller varför inte låta någon i sköta redovisningen? Om du säljer tjänster kan nätet vara en ny marknad för dig. Kanske är efterfrågan på just det du gör jättestor i Norge eller Kanada?

 

Affiliates
Ordet affiliates kopplas ofta ihop med bannerutbyte. Det vill säga att reklam för ditt företag syns på andra företags sidor som har samma idealkunder som du. Men en affiliate kan också vara en person som marknadsför och säljer någon annans varor och som får ersättning för varje försäljning. Säljer ditt företag något som skulle kunna omvandlas till en produkt för affiliates? Fördelar med detta är att det är billigt att komma igång, och att när du väl satt upp ett bra system – så arbetar systemet för dig medan du gör något annat.

 

Paketera din kunskap – och sälj den!
Att studera online, så kallad E-learning, blir populärare för varje år. Att studera på nätet är enkelt och bekvämt. Du behöver inte passa några tider eller befinna dig på en specifik plats. Dessutom kan du studera i din egen takt.
Vad kan du som inte alla andra kan? Är du bra på Yoga eller vet hur man byter en fläktrem? Alla är vi bra på olika saker och det finns folk som gärna skulle vilja lära sig det just du kan! Sätt ihop en kurs eller sälj en föreläsning som du har online!

 

E-postmarknadsföring
Kontakter är nyckelordet så väl i den ”verkliga” världen som på Internet. Genom smart e-postmarknadsföring kan du bygga din kontaktlista. Och så småningom kanske du slipper ringa så många kalla samtal!

Hur brukar du använda dig av Internet i ditt företagande? Maila mig gärna och berätta! Eller skriv på Projektmaskinens Facebooksida så kan alla vara med och diskutera