Tips till dig som funderar på webbshop!

Tips till dig som funderar på webbshop!

webbshop

webbshop

Dessa tips är för dig som går och funderar på en webbshop! Det kan vara svårt att veta var man ska börja så jag tänkte att jag skulle samla ihop mina tips till
en artikel och här kommer den!

Design på butiken
Är butiken modern? Är det lätt att hitta det man söker efter? Är det lätt att handla?
Det ska vara så lätt som möjligt för en kund att hitta det de söker och genomföra köpet. Designen ska med andra ord sträva efter att underlätta kundens väg till kassan. Finns det onödiga hinder? Ta bort dem!

Bilder
Att en bild säger mer än tusen ord – kan låta som en klyscha, men det stämmer bra. Genom en bild kan du kommunicera väldigt mycket. Du kan omge din produkt med en viss känsla eller få kunden att förknippa din vara med en viss livsstil. Därför ska du ta en titt på dina bilder. Försök att se dem med kundens ögon. Är bilden inte tillräckligt bra eller inte kommunicerar det du vill – ta nya bilder!

Titel
Vad kallar du dina produkter? ”Grå tröja” eller ”Ljusgrå tröja i lyxig kashmir!”?

Produktbeskrivning
Många kunder gillar information. Beskriv varan utförligt. Tipsa också om hur kunden kan använda varan. Och glöm inte att gå igenom texten och leta efter stavfel en gång till innan du publicerar!

Gör det enkelt att beställa
Se till att alla hinder mellan kunden och köpet är undanröjda. Det ska vara så enkelt som möjligt att handla.

Erbjud
Dina kunder att skicka erbjudanden och tips på nyheter! Låt dem lämna sina e-post adresser på sidan.

Men själva plattformen då? Det finns jättemånga e-handelslösningar, från färdiga paket man kan köpa – till moduler som man själv kan integrera med sin hemsida. Alla tycker självfallet att just deras lösning är bäst, men om du inte vill investera en massa pengar från start tycker jag att du ska spana in Tictail!

Tictail erbjuder alla en färdig webbshop som dessutom är gratis! Det tar under 10 minuter att registrera sig och det finns färdiga mallar som du kan välja mellan för att ändra utseendet på shoppen! Superbra för dig som just ska komma igång! https://tictail.com/