Hur får jag fler följare på Facebook?

Hur får jag fler följare på Facebook?

flerfoljarepafacebbok

flerfoljarepafacebbok
 

Det pratas mycket om sociala media och hur bra det är att använda sig av social media för att kommunicera med sina kunder och sprida kunskap om sig själv och sitt företag. Men hur vet man att man gör rätt? Du kanske har ett konto och har haft det ett tag – men ändå uteblir följarna.

Man skulle kunna tro att det bara är att starta ett Facebook konto för företaget och sen posta lite inlägg om sina produkter/tjänster – men tyvärr så kommer man inte så långt på det.

Nyckelordet för att locka följare är att ha en plan!

 

Steg 1 – Skriv upp dina konkreta mål

Ju konkretare målet är – desto lättare är det att uppnå det. Det är ju trots allt svårt att komma fram om man inte vet var man är på väg.
Låt oss säga att målet är att få 1000 nya följare på Facebook inom en tidsram av ett år.

Steg 2 – Sätt upp en strategi

Steg två är att sätta upp en strategi. Var finns dina kunder? Vad är de intresserade av? Vad vill de läsa om?
Bestäm dig för hur ofta du ska posta inlägg och var du ska posta inläggen. Fyll inläggen med värdefull information för dina följare.

Steg 3 – Utför

Håll dig till din plan – posta kontinuerligt. Identifiera grupper på Facebook där dina följare finns – posta där. Svara på folks frågor – interagera.

Steg 4 – Utvärdera

Utvärdera med jämna mellanrum! Facebook har ett superbra statistikverktyg inbyggt som kan ge dig goda råd om vilka inlägg folk varit mest intresserade av. Försök att skriva mer inlägg på de populära ämnena. Fråga dina följare vad de skulle vilja läsa om och skriv om det! Våga prova lite olika saker – språk, vilken sorts bilder du använder etc. När du hittat de som fungerar för just dig och dina följare – fortsätt på samma sätt!

Steg 5 – Håll ut

Att bygga en följarskara tar sin lilla tid. Om ingenting händer när man anstränger sig blir man lätt sugen på att göra någonting annat – men håll ut! Det tar sin tid att hitta fram till dina riktiga följare. Trots allt vill vi ju ha följare som på riktigt är intresserade och inte följare som egentligen inte är intresserade av dig och din produkt.

Lycka till! Och glöm inte att gilla Projektmaskinen på Facebook så att ni inte missar när vi postar nya tips 😉

 

Här är fler artiklar som kanske intresserar dig och kom ihåg – sharing is caring!

Vilket socialt medium ska jag finnas på?

En bild säger mer än tusen ord – att marknadsföra sitt företag på Instagram

Projektmaskinens nyhetsbrev med tips om WordPress, sociala media eller annat som rör digital marknadsföring.