Guide – så här skapar du en Facebooksida till ditt företag!

Guide – så här skapar du en Facebooksida till ditt företag!

facebook för företag

thumb_facebook

Det är superlätt att skapa en Facebooksida för ditt företag och har du inte redan gjort det så är det dags nu!

Facebook är det populäraste av våra sociala medier och nästan alla som befinner sig online finns även på Facebook. Så här går du tillväga.

Steg 1

är att logga in på din vanliga Facebooksida. När du är inloggad så ser du att längst upp i det högra hörnet finns en liten pil – klicka på pilen! Du får nu upp en meny där du kan se de sidor du administrerar och också skapa nya sidor – klicka på ”skapa sida”.

Steg 2

Nu ska du välja vad din sida handlar om. Vår sida ska handla om ett företag som inte är multinationellt – så vi väljer ”lokalt företag”. Kanske är du författare och då väljer du kanske ”artist, band eller offentlig person istället”, eller så vill du göra en sida till din förening och väljer ”Företag, organisation, institution”.

Steg 3

Nu ska du välja kategori! Klicka på den lilla pilen så får du fram förslag du kan välja mellan. Fyll i ditt företags uppgifter och klicka på ”kom igång”.

Steg 4

Här kan du fylla i mer information om ditt företag. Det är bra att göra det eftersom det underlättar för folk som vill hitta ditt företag. Skriv en kort sammanfattning om vad ert företag gör och länka till er hemsida. Här kan du också välja vilket namn din sida ska ha på Facebook. Det är helt klart enklare att hitta ett företag som heter www.facebook.com/projektmaskinen än att hitta en sida som heter www.facebook.com/ 210379810923 a918273a89172 39.

Steg 5

Nu ska du se till att ditt företags logotyp finns som profilbild på din nya sida. Du kan välja mellan att ladda upp en bild från din dator och på att importera en bild från en webbplats.

Steg6

I steg nr sex kan du lägga till din nya sida i favoriter.

Steg7

Och i steg nummer sju försöker du att beskriva din målgrupp.

Och nu är det klart! Ditt företag har nu en egen Facebooksida!