Case

Sverigefinländarnas Arkiv

Sverigefinländarnas arkiv har som uppgift att bevara dokument rörande sverigefinskt liv och verksamhet samt stödja och främja sverigefinskt kultur och forskning. Arkivet grundades 1977 och medlemmarna består av sverigefinska, finska och svenska föreningar, företag och enskilda människor.

Vi fick vara med och ta fram en helt ny hemsida åt Arkivet. Den gamla hemsidan innehöll mycket information så en del av utmaningen bestod i att bygga en lättfattlig struktur som hjälper besökaren att hitta rätt.

Länk till Sverigefinländarnas Arkivs hemsida

DD Kakel

DD Kakel & Design AB är ett företag som utför kompletta badrumslösningar i Storstockholm. De vänder sig till både privatpersoner och företag och utför allt ifrån mindre plattsättningsarbeten till kompletta badrums och lägenhetsrenoveringar.

DD Kakel behövde en webbsida där de på ett tydligt sätt kunde presentera sina tidigare arbeten.

Länk till DD Kakels hemsida

Lex Nina

Lex Nina är en podcast för barns rättigheter med inriktning vårdnadstvister. Intervjuerna med föräldrar, barn, politiker, advokater, forskare med flera som belyser hur det ser ut i samhället inom socialtjänst, domarkår och andra instanser ur ett barnperspektiv och hur barnen påverkas av en tvist.

Vi fick vara med och hjälpa Lex Nina att ta fram en hemsida som skulle kunna ha möjlighet att så småningom växa i storlek till en portal med mycket information.

Länk till Lex Ninas hemsida

Sverigefinska Ungdomsförbundet

Sverigefinska Ungdomsförbundet bedriver nationella projekt och driver unga sverigefinnars rättigheter i minoritetspolitiken. Ungdomsförbundet fungerar även som en paraplyorganisation för sverigefinska ungdoms- och studentföreningar. Förbundet bildades 1993 i Norberg och hette då Sverigefinsk Ungdom (Ruotsinsuomalaiset Nuoret).

Ungdomsförbundet fick hjälp med att gå igenom hemsidan med målet att förbättra dess funktionalitet och tydlighet. Även en ny design togs fram för att bättre passa målgruppen.

Länk till Sverigefinska Ungdomsförbundets hemsida

BRF Trädgårdsstaden

Bostadsrättsföreningen Trädgårdsstaden är ett idylliskt radhusområde i Akalla med 421 lägenheter.

Föreningen kände ett behov av att uppdatera sin gamla hemsida och vi fick äran att skapa en ny åt dem! Den gamla hemsidan innehöll mycket information så en del av utmaningen bestod i att bygga en lättfattlig struktur som hjälper besökaren att hitta rätt.
Hemsidan går i grönt enligt trädgårdens färger

Länk till BRF Trädgårdsstadens hemsida

Författaren Anne Sörman

Anne Sörman är författare, präst och forskare i teologisk etik. Hon har skrivit ett tiotal böcker och rör sig ofta kring teman som kvinnor, utsatthet och människovärde.
Anne behövde en ny hemsida där hon kunde presentera sig och sitt författarskap!

Designen på webbsidan är enkel och avskalad, bakgrunden består av en bild på en skog. Det ger ett harmoniskt och fridfullt uttryck och låter Annes böcker tala.

Länkt till Anne Sörmans hemsida

Konstrundan Tyresö

Konstrundan Tyresö är en ideell intresseförening för yrkesverksamma konstnärer i Tyresö kommun. Föreningens syfte är att utveckla konsten och dess roll i Tyresö kommun och detta gör vi först och främst genom att planera och arrangera en årlig konstrunda i kommunen!

Konstrundan Tyresö behövde en ny hemsida och vi fick äran att skapa den!

Länk till Konstrundan Tyresö

Vinstoptimering AB

Vinstoptimering AB är ett företag som erbjuder verksamhetsbaserade lösningar för restauranger, hotell, caféer och barer som hjälper till att förbättra och effektivisera den dagliga driften.
De erbjuder professionellt förändringsstöd för att öka lönsamheten på både lång och kort sikt. Att kvalitetssäkra verksamheten för att minimera misstagen, är både klokt och lönsamt.

Vinstoptimering ville behålla sin gamla design men uppdatera den så att den blev mer modern och tydlig.

Länk till Vinstoptimering

Finskan

Finskan drivs av författaren Paula Vartiainen. Paula har bland annat skrivit boken Taftihame (Taftkjolen) som hon erhöll Kajsa Vilhuinen priset för år 2011.
Finskan anordnar även populära skrivarkurser och föreläsningar.

Finskan behövde en ny sida där Paula kunde presentera sitt författarskap, skrivarkurserna samt föreläsningarna.
Sidan går i vitt och blått och matchar Finskans logotyp. Färgerna är en referens till den finska flaggan. Bakgrunden består av ett skrynkligt papper som är en referens till skrivandet.

Länk till Finskan