Att använda bloggen som säljverktyg

Att använda bloggen som säljverktyg

Blogg

Det känns som att det inte var så länge sen som ”alla” hade en blogg! Det bloggades vitt och brett om familjeliv, olika hobbies och om dagens outfit. Bloggarna fylldes med bilder på långkok och skogspromenader.
Jag hade också en blogg – jag skrev om konst. Utställningar jag besökte och andra betraktelser kring konsten. Men sen hände det något och många av bloggarna började uppdateras mer och mer sällan. Tills de en dag bara självdog. Samma sak hände med min blogg…

Men åter till inlägget! Alla bloggar är inte döda och många använder sig av en blogg som ett säljverktyg! Genom att ditt företag bloggar kan nämligen dina presumtiva kunder lära känna dig. Du kan använda bloggen till att visa vad man kan använda din produkt till, du kan berätta om företaget och vad som händer just nu, du kan berätta om dig själv och dina kompetenser eller vad som helst som skulle kunna vara intressant för dina kunder!

För dig som är sugen på att börja blogga följer här några tips!

1. Känn din målgrupp
Skriv om saker dina kunder är intresserade av!
Vad håller dem uppe om nätterna? Vad vill de läsa om?

2. Använd stavningskontroll!
En text som innehåller en massa fel blir jobbig att läsa

3. Ha fina bilder!
Bilder kommunicerar mycket mer än vi tror och en bra bild kan lyfta hela blogginlägget.

4. Var personlig – men inte FÖR personlig
Det är alltid trevligt att skymta personen bakom inläggen – men det som hände på festen i helgen kanske du ska behålla för dig själv.

5. Skapa en rutin
Bestäm dig för hur ofta du ska blogga. Det är enkelt att skjuta upp bloggandet för att man inte riktigt vet vad man ska skriva om. Med en rutin blir det enklare!

Har ditt företag en blogg? Varför/varför inte?